Héél Alliander Fit

Minder stress, je 16-uur dip weg of sowieso meer energie krijgen? Bij Alliander werken we samen aan onze gezondheid. Merel Verhaagen is HR business partner en zorgde ervoor dat ‘haar’ afdelingen nu ook meedoen aan het programma.


“De aanmelding voor ons nieuwe, tijdelijke vitaliteitsprogramma stromen binnen. Dat is mooi, want als werkgever vinden we het heel belangrijk dat medewerkers gezond blijven en zich fit voelen om hun werk goed te doen. We dagen iedereen uit om 12 weken te werken aan gezonde doelen. Ook stoppen met roken is een thema.

Volop activiteiten

Als medewerker bepaal je zelf of je mee wilt doen of niet. Je ontvangt een fitgids met tips en krijgt wekelijks opdrachten voedings- en trainingsschema’s. Je leert bijvoorbeeld hoe je etiketten op verpakkingen kunt lezen. En wat dacht je van een gezamenlijke les bodypump of spinning?

De schouders eronder

Persoonlijk geloof ik er niet in om één dag met een team op de hei te zitten en alleen over vitaliteit te práten. Nee, wij gaan ook doen. Hupsakee, de schouders eronder. Als HR business partner vind ik het leuk om mijn afdelingen hierin mee te nemen. Als je zo’n kans krijgt, moet je hem toch gewoon grijpen?