Hoe ben je hier gekomen?

Mariël, teamleider bij Alliander

“Ik werk nu dertien jaar bij Alliander. Hiervoor heb ik ook leidinggegeven aan andere, kleinere teams. Zo was ik bijvoorbeeld ook een keer teamleider van een groep trainers. Het is heel leuk om iedere keer weer in een nieuwe functie te kunnen stappen en een stap vooruit te zetten. Alliander steunt ambities echt.

Er wordt eigenlijk ook wel een beetje van je verwacht dat je nadenkt over de toekomst. Wat zou je hierna willen doen? Wat heb je daarvoor nodig? Je hebt een opleidingsbudget en in overleg met je leidinggevenden heb je het over ontwikkeling. Wat heb je nodig om deze functie goed uit te oefenen en waar wil je naartoe groeien?

Wat ik heel erg fijn vind is dat mensen hier openstaan voor netwerkgesprekken. Netwerken is zo belangrijk. Door ook met andere afdelingen te praten krijg je een veel beter beeld van wat je volgende stap zou kunnen zijn. En het gebeurt ook andersom. Mensen vragen ook aan mij: ‘mag ik een keer komen kletsen en meekijken?’ Die open sfeer is heel prettig. Ook binnen mijn team vertellen mensen me welke ambities ze hebben, ook als ze buiten het team of business onderdeel gaan solliciteren vragen ze om advies. Mijn doel is altijd om mensen in hun kracht te zetten, ook als dat betekent dat dat ergens anders is.”
 

Een dag uit het leven van teamleider Mariël

Ben je benieuwd hoe een werkdag van een teamleider eruit ziet? Bekijk de video hieronder.