Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit bij Liander

Simone de Peuter, monteur in opleiding bij Liander

 “Als ik op kantoor kom ’s ochtends vroeg, neem ik eerst een bakje koffie en praat ik bij met collega’s. Dat is fijn aan het begin van de dag omdat je de rest van de dag op pad bent of lessen volgt. Met ons team komen we natuurlijk ook bij elkaar. Dan bespreken we wat er de voorgaande week heeft gespeeld en hoe de komende week er uit ziet qua planning. Dan gaat iedereen met z’n eigen bus op pad en aan de slag.


Meestal volg ik 1 à 2 dagen per week lessen bij het opleidingscentrum. De rest van de week oefen ik onder begeleiding in de praktijk. Of op locatie of in ons praktijkveld. Ook kijk ik mee bij collega’s of werk aan mijn studieopdrachten. Die bespreek ik met mijn opleidingsdocent en rond ik af voor de volgende lessen. Als ik eerder klaar ben met werken, werk ik zoveel mogelijk aan mijn studieopdrachten.


Alliander faciliteert mijn werk goed. Ik heb mijn eigen bus met eigen gereedschap en natuurlijk een laptop. Hiermee kan ik altijd en overal werken, dat helpt om voor een deel je eigen tijd in te delen. Ook voor uniforme veiligheidskleding wordt gezorgd. We werken volgens stricte veiligheidseisen, want bij Alliander is één ding heel belangrijk: Iedereen veilig thuis!