Hoe ziet een week van een technicus eruit?

Luuk Hoogveld, technicus bij Qirion

Maanden van tevoren worden de projecten waaraan je werkt al gepland. Op vrijdag krijg je de planning van de volgende week doorgestuurd en weet je precies waar je naartoe moet. Carpoolen naar stations doen we eigenlijk nooit. We verzamelen niet op kantoor en omdat je als collega’s niet altijd in de buurt van elkaar woont, ga je vaak zelf naar het onderstation toe.

Daar drink je dan eerst een bakje koffie met de collega waarmee je werkt. Tijdens het koffiedrinken wordt de verbinding vrij geschakeld. Je treft veiligheidsmaatregelingen en vraagt aan de werkverantwoordelijke of het goed is. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid op het station. Als je van hem aan het werk mag, kan je aan de slag. Als je daarna je werkzaamheden hebt voltooid, koppel je dat weer aan hem terug. Zo wordt de veiligheid van collega’s op het station gewaarborgd.

Tijdens het werk hebben we voldoende tijd om het ook gezellig met elkaar te hebben. Om een bakje koffie te drinken of een keer te lunchen met friet. We maken ook wel veel grapjes onderling of dollen wat met elkaar. Dat hoort erbij en maakt het werk ook leuk.