Iedereen strak in het pak

Management Trainee Sabrina Nash heeft een bijzondere opdracht. Ze richt het bestel- en beheerssysteem van Liander-bedrijfskleding zó in dat teamleiders het overzicht behouden.

                                                                                                                                                                                                                                    “Bedrijfskleding moet veilig zijn. De monteurs en uitvoerders van Liander werken met gereedschappen, machines en staan dagelijks bloot aan de gevaren van gas en elektriciteit. Daarom is veiligheidskleding verplicht.

Kijkje in de kledingkast
We leasen een heel assortiment: werkbroeken, parka’s, korte jacks, (Amerikaanse) overalls, bodywarmers. Omdat er een speciale brandwerende coating op zit, moet de kleding professioneel worden gewassen. Maar hoe houd je centraal bij wie welke kleding heeft en wanneer dit voor het laatst is gewassen? Daar moet ik teamleiders inzicht in geven. Het is een flinke logistiek om iedereen veilig en strak in het pak te houden.

Een slim proces
Als trainee inventariseer ik nu welke kleding er in omloop is. Klopt ons overzicht nog met dat van de leasemaatschappij? Misschien kunnen we kosten besparen als we kledingpakketten maken per functie? En hoe kunnen we het bestel- en beheerssysteem handiger inrichten? Een mooie klus die het bedrijf een flinke besparing kan opleveren én veiliger maakt!“