Kennis overdragen met speeddates

Speeddates brengen versnelling in de innovaties van Alliander. Als procesbegeleider kwam management trainee Sabrina Nash erachter dat deze vorm van overleg veel effectiever werkte dan traditionele structuren.


“Alliander innoveert volop. Door het hele land werken we mee in proeftuinen, een soort pilots, met consumenten en bedrijven. We testen nieuwe technieken in de praktijk en vragen klanten naar hun wensen. De kennis die projectleiders en experts opdoen is dus superbelangrijk voor ons. Maar soms weten onze collega’s zelf niet voor wie hun kennis waardevol is. 

Speeddates

Als trainee was ik op zoek naar het ei van Columbus. Wie heeft welke informatiebehoefte? En hoe breng je die partijen tot elkaar? Ik ben met speeddates gestart. Geen grote overleggen met veel mensen, maar gewoon 1-op-1. Je praat elkaar kort bij over de doelen en uitdagingen, zodat de business ermee aan de slag kan. Ik zit er bij als procesbegeleider.

Versnelling in projecten

Mijn aanpak heeft gewerkt. Daar ben ik trots op. Speeddates brengen versnelling en dat hebben mijn collega’s nu ook ervaren. Daarom gaan ze met mijn aanpak door. Ook nu ik weer een andere traineeopdracht ga doen.”