Met een hands on mentaliteit bereik ik mijn doelen

Management Trainee Joëlle draagt bij aan de implementatie van het strategisch programma Financieel Verantwoord Werken.

Leiderschapsontwikkeling

Joëlle ging na haar studie Business Administration aan de slag als trainee bij Alliander. In haar eerste opdracht ontwikkelde zij als assistent teamleider haar leiderschapskwaliteiten. Daar leerde ze processen efficiënter te maken en hoe het is om een groot team aan te sturen.“Door het vroegtijdig anticiperen op teamwerkzaamheden voorkom je later problemen en is het werk bij de klant op tijd klaar.”

Efficiënt werken

Haar tweede opdracht startte een half jaar later en ze heeft daar nu een vaste rol in de implementatie van het programma en ondersteunt daarnaast de programma manager. Bij het programma Financieel Verantwoord Werken houdt zij zich bezig met risico- en impactanalyses, implementatie- en veranderplannen en stakeholderaanpak om Financieel Verantwoord Werken ook echt te laten slagen in de praktijk.

“Het was een bewuste keuze om tijdens mijn eerste opdracht te kiezen voor het leidinggeven en in mijn tweede opdracht voor de dynamiek van een overkoepelend interdisciplinair programma. Als teamleider gaat het meer om de manier om mensen mee te krijgen. Bij de tweede opdracht gaat het vooral om het snel schakelen in een dynamische omgeving, het creëren van draagvlak in de lijn en het werkend krijgen van  iets nieuws samen met de experts uit de praktijk voor, tijdens en na de implementatie.”

Frisse wind

Joëlle koos bewust voor een traineeship. “Omdat ik het belangrijk vind mezelf continu te ontwikkelen en te ervaren welke rol het beste bij me past. Ik heb geleerd om beter om te gaan met weerstand. Door niet alles persoonlijk te nemen ben ik gegroeid en kan ik zaken beter in perspectief plaatsen. Voor mezelf heb ik als doel me nog verder te ontwikkelen als zowel veranderkundige als projectleider of leidinggevende. Een project of team dat echt van mijzelf is en waarmee ik mooie doelen kan behalen, dat vind ik nog een mooie uitdaging.

“Welk doel ik ook voor mezelf stel, met de energie die ik met me mee breng en een hands on mentaliteit bereik ik die doelen.”

Ook heeft Joëlle nog een tip voor nieuwe trainees. “Sta open voor alles, zet je oogkleppen af en maak gebruik van je positie als trainee want dit is je kans om vele facetten binnen een grote organisatie te leren kennen.”