Mijn team is superblij met de tablet

Marianne van der Maarel begon 4 jaar geleden bij Alliander als management trainee en geeft nu leiding aan een team van 15 uitvoerders. “Ik had nooit gedacht dat dit werk me zó zou boeien.”


“Daar sta je dan. Op je eerste werkdag als teamleider. Ik had geen technische achtergrond, maar stond wel tegenover een team met 15 technische mannen. Als je dat nog geen uitdaging vindt. Samen hebben we als taak om het werk in de uitvoering piekfijn voor te bereiden, zodat de monteurs buiten gelijk aan de slag kunnen met de juiste materialen, tekeningen en werkinstructies. Ik stimuleer mijn medewerkers om hun prestaties en processen steeds te verbeteren. In twee jaar tijd is een team ontstaan dat elkaar helpt en werk overneemt als het nodig is. Daar ben ik trots op.”

Uitvoerder van de toekomst

“Superblij zijn ze met de introductie van een tablet in het werk. Dat gaat vooral het administratieve proces een stuk makkelijker maken. Mijn uitvoerders hebben dan bij werkzaamheden ter plaatse altijd de juiste gegevens bij de hand, kunnen sneller administreren of even een fotootje van een situatie doorsturen. Ideaal. Je begrijpt wel dat ik niet lang hoefde te zoeken naar vrijwilligers om de tablet te testen.”