Mobiel werken voor de buitendienst

Marcel van Driel is informatiemanager bij Alliander. Hij werkt aan mobiele devices en apps voor de buitendienst.


“Onze monteurs zijn altijd onderweg. Mobiel bereikbaar zijn is voor hun dus super belangrijk. Vroeger hadden ze van die dure draagbare computers met een beperkte functionaliteit en vaak slechte verbinding met kantoor. En sinds vijf jaar hebben ze een laptop in de bus. De mobiele werkplek blijven we verbeteren. Bijvoorbeeld met betere hardware, meer applicaties, actuelere informatie en vooral een betere verbinding. We zijn klaar voor een volgende stap: smartphones en tablets. 

Apps voor elk device

Het is mijn taak om te inventariseren wat collega’s nodig hebben. Applicaties die we recent voor de laptops ontwikkelden, gaan we nu ‘ver-appen’ en integreren in ons systeemlandschap. Zo kunnen alle collega’s in de buitendienst platform- en device onafhankelijk aan de slag.

Tips?

Wat ook bij ons werk hoort, is het meekrijgen van gebruikers. We trainen monteurs om te werken met apps op hun smartphone. Vaak hebben ze zelf hele goede ideeën of tips met handige apps. Met die feedback gaan we aan de slag. En we houden de mobiele wereld natuurlijk goed in de gaten. De ontwikkelingen gaan keihard.”