MVO bij Alliander

Ongelooflijk trots waren we op Koen Eising, manager MVO bij Alliander. Hij was van de drie genomineerden voor de landelijke titel ‘MVO-manager van het jaar’. Koen legt uit wat zijn werk zo uitdagend maakt.


“We hebben in de wereld grote uitdagingen. Denk aan de snelle klimaatverandering of mondiale voedselproblemen. Om grote sprongen te maken, moeten we het met elkaar ook willen oplossen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dus niet alleen iets van het hoofd, maar ook van het hart. Samen écht een verschil maken. Daar maak ik me sterk voor.

Groep met een missie

Zes jaar geleden de missie gestart: Alliander als wereldvoorbeeld van een maatschappelijk bedrijf. Hiervoor moet je de organisatie in beweging brengen en bewust maken van haar impact. Wat kunnen we doen om onze CO2-voetafdruk kleiner te maken? Wie willen we als werkgever zijn als gaat om diversiteit? En kunnen we de keten verbeteren door maatschappelijk verantwoord in te kopen?

Zichtbaar resultaat

We nemen collega’s mee in drie stappen: anders kijken, anders doen en anders zijn. Ik ben er trots op dat de effecten steeds meer zichtbaar worden. Neem bijvoorbeeld het Fair Meter Initiative, de bouw van ons duurzame kantoor in Duiven of het terugdringen van energieverliezen door nieuwe technieken toe te passen in onze netten. Dagelijks worden we verrast door het maatschappelijk engagement van collega’s.”