Futuristische inrichting van financiële data

Als controller bouw je op financiële data. Jan Versteegh maakt het je makkelijk. Hij werkt aan een optimale inrichting van de financiële administratie.


“Wat kost het om 5 miljoen slimme meters te plaatsen? Wat levert het op als gemeenten zelf de openbare verlichting kunnen dimmen? Of hoe is de budgetontwikkeling van een project? Dit soort cijfers wil je snel hebben om de organisatie te kunnen adviseren. Daarom zijn we de ‘big data’ van Finance opnieuw aan het inrichten.

Compleet nieuw ontwerp

Met een klein team heb ik in kaart gebracht welke cijfers we sowieso moeten rapporteren aan toezichthouders, zoals aandeelhouders en de ACM. Bijvoorbeeld voor onze jaarcijfers. Daarnaast hebben we een nieuw ontwerp gemaakt voor managerial accounting informatie. Dat brengen we samen in een hele nieuwe structuur. Het doel? Snel, accuraat en betrouwbaar financieel advies.

Real time accounting informatie

Met real time informatie kunnen we onze rol als business partner voor de bedrijfsonderdelen nóg beter waarmaken. Dat is gaaf. On the fly kunnen uitleggen hoe ver we zijn met het vervangingsprogramma van het gasnetwerk en hoe dit bijdraagt aan de risicoreductie in de netten.”