Projectadministratie als stuurinstrument

Als er honderden projecten per jaar lopen, hoe houd je dan inzicht in de financiële prestaties? Berbe Pruntel streeft samen met haar team naar een betere projectadministratie en geeft helderheid.


“Vanuit alle hoeken van de organisatie verzamelen we financiële data. Een hele klus, daarom werken we nu aan een nieuw slim proces. Sinds dit jaar is er een nieuw team dat gespecialiseerd is in projectadministratie. We streven ernaar om meer op uniforme wijze te werken.  

Capex of opex?

De verschillende kosten van projecten moeten direct goed landen in de financiële administratie. Dat scheelt handmatig werk of correcties achteraf. Neem nou een project met werkzaamheden aan onze netten. We moeten eerst vaststellen of het gaat om een investering in het net of om operationele kosten. Pas daarna kunnen we het administratief goed verwerken.

Sturingsinformatie

Het inrichten van een nieuwe werkwijze is even een klus, maar straks kunnen we hierdoor beter sturen op de calculatie en realisatie van projecten. Dat is echt een voordeel. Het is niet voor niks dat we hier als team een mooie uitdaging in zien.“