Stage: het sollicitatieproces verbeteren

Cédric – student Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen - is stagiair Recruitment Nieuwe Markten bij Alliander. Dat betekent: samen met recruiters werken aan de werving voor de start-ups voor Alliander. Wat dat inhoudt en wat het leuk maakt?

 

Meewerken met de alledaagse recruitmentwerkzaamheden
“Sollicitanten beoordelen, selecteren en zorgen voor een goede follow up. Naarmate mijn stage vorderde, kreeg ik hierin steeds meer verantwoordelijkheid. Dat is heel fijn. Ook ben ik veel bij sollicitatiegesprekken geweest. Je mag eigenlijk voor een groot deel doen wat de recruiter ook ook doet. Op die manier krijg je een heel goed beeld van het recruitmentvak. Wat het leuk maakt is dat je heel veel verschillende start-ups van binnen ziet. Iets wat je niet meteen verwacht als je solliciteert op een stage bij zo’n groot bedrijf als Alliander. Ik werk vaak in Utrecht, Eindhoven of Arnhem. Ook werk ik 1 dag in de week thuis.”

Onderzoek: hoe kan het nog beter?
“Mijn stage bestond ook uit een onderzoek. Toen ik hier kwam lag er nog geen stageopdracht klaar. Samen met mijn stagebegeleider heb ik gekeken: wat vind ik leuk? Wat zijn mijn ambities? Aan de hand van dit gesprek is mijn stageopdracht geformuleerd.”

Cédric heeft zich tijdens zijn stage beziggehouden met de vraag: ‘Hoe kunnen we het recruitmentproces verder verbeteren?’ “Ik heb onder andere onderzocht hoe we video kunnen integreren in het sollicitatieproces. Aan de ene kant om de recruiter het bedrijf of een vacature aan te laten prijzen in een filmpje. Maar ook om sollicitanten de mogelijkheid te geven om een video toe te voegen aan hun brief en cv. Het leuke is dat dit we nu ook echt bezig zijn met het implementeren van video!”