Van goed idee tot succesvol project

Jelle van Bueren begon in 2012 als technisch trainee bij Alliander. In het derde jaar van zijn traineeship schreef hij een plan voor het project ‘Uitvoerder van de toekomst’. 

Over dit project

"Het plan voor het project Uitvoerder van de Toekomst heb ik zelf geschreven. Ik mocht een eigen projectteam samenstellen en heb budget aangevraagd om een innovatieve app te bouwen voor uitvoerders.

Inmiddels hebben we samen met een IT developper een applicatie ontwikkeld. Via een tablet maken we de werkzaamheden van onze uitvoerders een stuk efficiënter. De applicatie hebben we tijdens de pilot met 20 man in het veld getest en geoptimaliseerd. 

Ik vind het erg gaaf dat je als starter bij Alliander de kans krijgt om een goed idee uit te mogen werken tot een succesvol project.”


Hoe werkt de app in de praktijk?

“We krijgen ontzettend veel positieve reacties van collega’s die met de tablet werken. We hebben nu ook een docking station geïntroduceerd, zodat de uitvoerders hun tablet niet alleen buiten maar ook op kantoor kunnen gebruiken. Kwestie van even een beeldscherm en toetsenbord aansluiten en hup, ze kunnen met hun administratie of een werkplan aan de slag. Ondertussen laadt de tablet op. Op die manier hebben ze een handzame soort mini-PC die ze overal mee naar toe kunnen nemen. Een aantal uitvoerders gebruikt hun laptop niet meer, ze willen alleen nog met hun tablet werken.”

Foto start pilot 2.jpg
Jelle samen met het projectteam en enkele monteurs bij de start van de pilot 

Mobiele werkplek
De mobiele werkplek