Wat doet een engineer bij Qirion?

Raymond Veldhuis, Engineer bij Qirion

“Ik ben secundaire engineer. Dat houdt in dat ik beveiligings- en besturingsinstallaties in energienetten ontwerp om primaire componenten te laten schakelen of te laten doen waar ze voor dienen. Ik moet ervoor zorgen dat deze zo veilig mogelijk schakelen en met het oog op de toekomst ook veilig blijven. 

Het is wel lastig om aan vrienden en kennissen uit te leggen wat voor werk ik doe. Mensen kennen Qirion vaak niet, maar bij Liander gaat dan wel weer een belletje rinkelen. Ik zeg vaak dat ik de ontwerpen maak van de plekken waar de energie over Nederland verdeeld wordt. En dat deze energie door de hoogspanningslijnen vervoerd wordt. Als je er te diep op ingaat, weten mensen vaak niet meer waar je het over hebt.

Ik werk dagelijks in een gespecialiseerd projectteam op het gebied van componentvervanging. Alle disciplines waar we tijdens het project mee te maken krijgen zitten in één team. Ik ben de secundaire engineer, maar er is ook een primaire engineer, een bouwkundige, een projectmanager, een projectondersteuner…

Als team vorm je het project. Dat maakt mijn werk ook leuk. Je werkt met specialisten. Je hoort hoe ze tegen bepaalde zaken aankijken en daar leer je ontzettend veel van.”