Wat doet een gasmonteur bij Liander?

Wout Smit - gasmonteur bij Liander

“Ik heb de leukste baan van heel Nederland! Dat zeg ik tegen iedereen die het maar wil horen. Zo voelt dat ook echt. Als het aan mij ligt ga ik nooit meer weg bij Liander. Als gasmonteur ben ik vooral bezig met het oplossen van storingen. Ik vind het leuk maar vooral ook uitdagend werk."

"Iedere storing is een verrassing. Je weet nooit waar je terecht komt. De ene keer werk je midden in een drukke stad en een andere dag sta je tussen de koeien in een weiland. Dat maakt dat iedere dag weer anders is. Ook heb ik, uiteraard, geplande werkzaamheden, zoals onderhoud en saneringen.” “Eén keer in de vijf weken draaien we wachtdienst. Als ik dan niet opgeroepen word, ruim ik mijn bedrijfsbus op en contoleer ik of mijn voorraad nog  goed is aangevuld. Want je werk niet kunnen doen, omdat je geen materialen bij je hebt… dat kan natuurlijk niet. Zodra ik opgeroepen word voor een storing, maak ik dat ik snel ter plekke ben. Een storing is natuurlijk nooit leuk, maar als gasmonteur voelt het wel goed dat je echt iets voor de getroffenen kan betekenen. Dat geeft ongelooflijk veel energie.”

“Je werkt bij Liander niet met een vaste collega. Dat is prima. Zo leer je namelijk iedereen kennen. Maar wat ik nóg belangrijker vind, is dat je ook van iedereen weer wat leert. Daar word je steeds een stukje wijzer én beter door. Werken met gas is niet zonder gevaar, daarom is het belangrijk dat je op elkaar kunt vertrouwen. Dat zit wel goed in ons team. De sfeer is goed, dat is ook erg belangrijk.”

“Voor afsluitcontroles ben ik meestal alleen op pad. Maar zodra ik een gaslek moet opsporen is er altijd een kraanmachinist aanwezig. Over het algemeen werk ik dagelijks met meerdere collega’s en vaak ook op meerdere locaties.  Ik vind dat prima zo.”