Wat doet een technicus bij Qirion?

Luuk Hoogveld, technicus bij Qirion:

“Tegen mijn vrienden zeg ik vaak dat ik werk in de meterkast van de stad. Daar waar de energie over Nederland wordt verdeeld. Maar tegen mensen met een technische achtergrond zeg ik dat ik het net beheer, onderhoud en uitbreid. Ook los ik storingen op."

"In mijn regio werken we zowel aan het primaire als secundaire net. Maar het belangrijkste is dat ik ervoor zorg dat het licht bij de mensen thuis blijft branden. Dat doe ik indirect, bijvoorbeeld door onderhoud te plegen aan het net, door op tijd een component te vervangen en zo storingen te voorkomen.

Ik ben nu nog aspirant technicus hoogspanning. Aan het einde van dit jaar ben ik als het goed is aspirant af. Als leerling mag je qua bevoegdheden een stuk minder. Je kunt wel veel, maar mag nog niet alles zelfstandig uitvoeren. Vandaar dat ik nu veel projecten samen met nog twee andere technici doe. Als volleerd technicus werk je in principe altijd met zijn tweeën.

Je werkt bij Qirion niet met een vaste collega. Het wisselt per week met wie je de werkzaamheden uitvoert. Op den duur ken je iedereen en weet je wat je aan elkaar hebt. Ik vind het zelf heel leuk op deze manier. Als je altijd met dezelfde persoon op pad bent, wordt het op een gegeven moment ook een beetje saai. Nu heb je altijd afwisseling!

Bij langdurige projecten proberen ze wel vaak een vast clubje mensen in te plannen. Anders moet je elke keer werkzaamheden overdragen. Dat komt het project vaak niet ten goede. Maar met korte projecten, werk je iedere week weer met iemand anders.”