Wat is een tof project waaraan je werkt?

Raymond Veldhuis, Engineer bij Qirion:

“Momenteel ben ik vooral met projecten in Friesland bezig. Daar vervangen we primaire componenten in het hoogspanningsnet. Met name vermogensschakelaars en meettransformatoren. Door die vervanging moeten we ook de beveiligingen aanpassen of vervangen. Al die veranderingen samen, maakt het een interessant project.

Het leuke van dit project is dat het zo uitgebreid is. We werken aan veertien velden en daar zijn we een half jaar mee bezig. We pakken niet een specifiek punt in het hoogspanningsnet, maar we pakken de hele omgeving aan. We werken met meerdere partijen samen en je hebt elkaar nodig om het project goed af te kunnen ronden.

Werken aan zo’n groot project is best intensief, maar het is fijn dat iedereen binnen het project zijn eigen ding kan doen. Het is belangrijk dat aan het einde van de rit alles op elkaar aansluit. Ik heb van alle partijen gegevens nodig om mijn ontwerp te kunnen maken. Daarom zitten we ook dagelijks bij elkaar. Zo kunnen we elkaar makkelijk iets vragen wanneer we informatie van elkaar nodig hebben. Dit projectteam bestaat nu zo’n vijf jaar en we zijn goed op elkaar ingespeeld.

Beveiliging is in mijn werk heel erg belangrijk. Zeker wanneer je met zo’n grote spanning werkt. De stations waar ik werk zijn vaak oud. Je moet rekening houden met situaties en installaties die soms wel dertig of veertig jaar oud zijn. Dat is ook de uitdaging in mijn werk. Ik bouw iets nieuws in een oud station en dat moet met elkaar communiceren.”