Wat is het tofste project waar je aan hebt gewerkt

Wout – gasmonteur bij Liander

“Ik heb aan een gasstoring in Terborg gewerkt, middenin een weiland. Een boerin, die haar man eten bracht, rook gas. Zij heeft toen gelijk het storingsmeldpunt gebeld. De brandweer was al ter plekke toen ik aankwam. 

"Via mijn laptop en luchtfoto’s kon ik al snel zien dat het om een hogedrukleiding (8 bar) ging die lekte. Een snelle actie was gewenst. Ik heb direct gebeld met mijn leidinggevende en gevraagd om extra mankracht en bij aankomst gelijk mijn veiligheidskleding aangetrokken. Veiligheid staat bij Liander namelijk hoog in het vaandel!  De brandweer was al druk bezig om toeschouwers op afstand te houden. Mensen hebben vaak geen idee hoe gevaarlijk zo’n situatie kan zijn. “Vervolgens hebben we  één station drukloos gemaakt. Dat was echt nodig gezien de hoge concentratie gas die wij hadden gemeten.”

“De volgende ochtend konden we beginnen met het dichten van het lek. De storing heeft twee dagen geduurd. Van het begin tot het einde heb ik aan deze storing gewerkt. Dat vind ik prettig”.