Wat houdt de opleiding in die je volgt?

Simone de Peuter, monteur in opleiding bij Liander.

“De eerste drie maanden van mijn opleiding had ik theorie en nu werk ik onder begeleiding in het veld. Voordat ik bij Liander kwam werken heb ik een technische opleiding gevolgd en in de installatietechniek gewerkt. Toen ik bij Liander begon, wist ik direct dat dit een meerjarig traject zou worden. Dat is ook goed, want ik wil een graag dè vrouwelijke monteur worden en voortdurend blijven leren. Het stimuleren van het volgen van opleidingen, daar is Alliander heel goed in. Ze vindt het belangrijk dat je verder leert en je vakbekwaamheid bijhoudt. Zo kom je ook echt verder.

Het is best zwaar, maar ik leer iedere dag. Je krijgt ook echt de ruimte en de tijd om beter te worden en van je fouten te leren. Dat geeft wel een goed gevoel als mensen vertrouwen in je hebben. Wanneer ik de opleiding heb afgerond, mag ik zelfstandig aan het werk. Nu is dat altijd samen met een werkverantwoordelijke. Gemiddeld ga ik nog 1 à 2 dagen in de week naar de opleiding, de rest van de week ben ik lekker op klus.

Mijn dag is geslaagd als ik iets heb geleerd. Ik wil een storing kunnen zien en weten hoe ik het op een veilige manier op kan lossen. Iedere stap die ik zet geeft mij voldoening en motivatie. Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Alliander!"