Wat houdt het werk van een monteur bij Liander in?

Jerry Vos, elektramonteur bij Liander:

“Ik werk in een storingsteam dat alle storingen oplost in het laag- en middenspanningsnet in de elektriciteitsvoorziening binnen ons verzorgingsgebied.

Zodra er een storing binnenkomt, zie ik deze op mijn laptop. Dan rijd ik naar het storingsadres. De ene keer is dat een huishouden de andere keer een bedrijf. Daar aangekomen zorg ik ervoor dat de storing wordt verholpen zodat de klant weer stroom heeft. Tot slot handel ik de storing via een menu in mijn laptop af.

Omdat ik direct met mensen thuis of op een bedrijf in contact kom, is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en er alles aan doet om onze klanten tevreden te houden.

Het kan ook voorkomen dat ik op een klus wordt gezet die een aantal weken of maanden duurt. Een aantal keren per jaar, om de vijf weken, heb ik storingsdienst. Dat houdt in dat ik een week lang, inclusief  het weekend, 24/7 oproepbaar ben. Het kan dus voorkomen dat je midden in de nacht wordt gebeld want storingen komen natuurlijk altijd onverwachts.

Het is natuurlijk wel zo dat je vervolgens na een aantal gewerkte uren recht heb op slaapuren. Als het een intensieve week is geweest, kun je natuurlijk ook een paar dagen vrij nemen om weer op te laden.”

Een dag uit het leven van Jerry