Wat maakt je werk zo leuk? En wat vind je minder?

Jerry Vos, elektramonteur bij Liander:

“Dit werk geeft veel bewegingsvrijheid. Ik ben lekker onderweg met m’n eigen bus en voelt als een eigen ‘huis’. Mijn bus is altijd spik en span. Het is belangrijk om snel en effectief een storing te verhelpen zodat je niet onnodig tijd verliest omdat je te lang naar gereeedschap moet zoeken in je bus. Het geeft een voldaan gevoel dat je klanten tevreden achterlaat zodra de storing is verholpen, daar doe ik het natuurlijk voor.

Ik ben natuurlijk veel alleen onderweg, maar werk ook geregeld aan een klus met collega’s. Dan zorg ik extra goed voor hen en zet graag een extra bakkie in m’n bus. Het is fijn om ook in de buitenlucht bezig te zijn.

Natuurlijk hebben we ook een ontmoetingspunt waar ik mijn collega monteurs ’s ochtends vroeg ontmoet. Dan wisselen we verhalen uit en praten we bij over het werk. Tussen de werkzaamheden door kunnen we altijd met elkaar bellen. Dat is prettig wanneer je even iets wilt overleggen. De sfeer is relaxed en iedereen wil elkaar altijd helpen.
In mijn bus heb ik alles wat ik nodig heb om goed voor mezelf te zorgen. Zo heb ik een koffiezetapparaat en magnetron, dus kan altijd iets eten wanneer een klus wat langer duurt.

Wat ik ook ontzettend leuk vind is als ik een leerling monteur mag begeleiden. Zo werk ik af en toe samen met Simone, monteur in opleiding. Gaaf om te zien hoe je je eigen ervaring met iemand kunt delen. Ik leer ook van haar doordat zij kritische vragen stelt, dat houd mij ook scherp, geweldig toch?”