Wat vind je leuk aan je werk en minder leuk?

Mariël, teamleider bij Alliander

“Er zijn eigenlijk twee dingen die ik heel erg leuk vind aan mijn baan. In de eerste plaats is dat het coachingsstuk. Echte, eerlijke gesprekken met mensen voeren en vooral: ze verder helpen. Zorgen dat ze alles uit hun werk en uit zichzelf kunnen halen. Ze helpen ontwikkelen en doorgroeien. Dat geeft eigenlijk de grootste voldoening.

Verder is het ook heel gaaf om resultaten te boeken met het team. Als ik nu terugkijk wat we in de afgelopen vier jaar hebben neergezet, dan ben ik echt trots. Stappen maken, resultaten behalen. Dat is natuurlijk ook een hele mooie voldoening in je werk. En dat is er hier zeker!

Er zijn ook zeker mindere kanten. Het moeilijkste vind ik als het met bepaalde mensen minder goed gaat. Als ze minder functioneren. Soms betekent dat dat je uiteindelijk afscheid van ze moet nemen, en dat doet pijn. Dat went eigenlijk nooit. Het hoort bij mijn baan, maar ik vind het met afstand het minst leuke. En administratieve taken. Dat is voor mij echt een moetje, ik heb er niks mee. Maar het hoort er natuurlijk bij.”