We werken hier volgens de scrum methode

“Ons team bestaat uit drie vrouwen en vijf mannen. Dat is best bijzonder, want binnen de IT-wereld kom je helaas niet veel vrouwen tegen. De onderlinge sfeer binnen ons team is prettig en stimuleert de effectiviteit van ons werk. Daarnaast is er ook een gezonde mix aan kennis en ervaring aanwezig. Jongere collega’s ontwikkelen zich snel door de coaching en de ondersteuning van de meer ervaren collega’s.”

“We werken hier volgens de scrum methode. Dagelijks starten wij onze werkzaamheden met een dagstart. Daarin bespreken we de status van de projecten waarmee we bezig zijn, kijken we welke taken openstaan en bepalen we wie deze gaat oppakken. Scrummen is een effectieve, flexibele en resultaatgerichte manier van werken. Korte sprints zorgen ervoor dat we telkens binnen 1 tot 4 weken een deelproduct of een verbetering op een bestaand product opleveren. Samen met het team maak ik functies en applicaties (GEO toepassingen). Deze toepassingen stellen onze collega’s, maar ook externe aannemers die voor Alliander werken, in staat hun werk nóg beter en veiliger uit te voeren. Neem bijvoorbeeld de applicatie die onze monteurs aangeeft welke kabel ze moeten doorknippen zonder dat in een deel van ons verzorgingsgebied letterlijk het licht uitgaat.” 

Carrière & ambitie 

“Alliander is een fijne werkgever. Ik krijg alle ruimte om mij verder te ontwikkelen. We werken hier met de nieuwste software en pakketten, voor IT’ers echt randvoorwaarden om je werk met plezier te doen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om fexibel te werken. Alliander heeft meerdere locaties waar we als team prettig kunnen samenwerken. Daar maakt ons team dankbaar gebruik van. Wekelijks werken we gezamenlijk een dag in Duiven en een dag in Amsterdam. Als ons werk het toelaat kom je ons ook op andere locaties tegen. En mocht het nodig of gewenst zijn, dan kan je uiteraard ook thuiswerken.”
“Waar mijn ambitie ligt? Uiteindelijk wil ik graag ontwikkelaar worden en leuke producten maken. Producten waar collega’s echt iets aan hebben, dat zou tof zijn.
Werken bij Alliander is werken aan mijn carrière én aan een duurzame toekomst van Nederland. Voorlopig ben ik hier nog lang niet uitgeleerd.”