Zes kilometer vervuilde gasleiding

In de Apeldoornse wijk de Sprenkelaar zaten 1.300 huishoudens zonder gas na een breuk in de water- én gasleiding. Duizenden liters water stroomden de gasleiding in. Bij deze storing vervulde Operationeel Netbeheerder Jaap van Wegen een coördinerende rol.

 

Over dit project

“Een complexe storing zoals die in Apeldoorn maak je misschien één keer mee. De hoeveelheid woningen die zonder gas zat was ongekend. Er zat water in het hoofdnet en in de aansluitleidingen naar de woningen toe, waar het moeilijk uit te halen was.

De samenwerking bij deze storing was grandioos. Tijdens de werkzaamheden kwam een uitvoerder met een idee dat direct door een monteur werd omgezet in gereedschap om het water uit aansluitleidingen te halen.

Normaal kan een ploeg kan zo’n 4 leidingen per dag ontwateren, maar met het nieuwe gereedschap haalden we in Apeldoorn 50 leidingen per dag! Water in de leiding komt gelukkig niet elke dag voor, maar vaak genoeg om dit gereedschap verder te ontwikkelen als prototype.


Opnieuw raak

“Zo’n grote en complexe storing zoals die in Apeldoorn maak je misschien één keer mee, dacht ik eerder.  Maar een half jaar later was het wéér raak, opnieuw in Apeldoorn. Ruim vijfhonderd huishoudens, waaronder een zorgcentrum, zaten bijna een week zonder gas. Ook nu weer was er door een breuk in de waterleiding veel water in het hoofdnet gelopen.

Toevallig had ik storingsdienst waardoor ik vanaf het begin tot aan het eind bij deze storing betrokken was, in een operationele coördinerende rol. Het uitvoerende team van Liander was in grote lijnen hetzelfde als de keer daarvoor en kon dus mooi van die ervaring gebruik maken.

De storing is sneller opgelost dan de vorige. Het verschil met de eerste storing in Apeldoorn was natuurlijk dat het nu geen 25 graden was maar rond het vriespunt. Dan is een week zonder gas zitten geen pretje.”