Zijn er opleidingen die je volgt binnen Alliander?

Raymond Veldhuis, Engineer bij Qirion:

“Voordat ik bij Qirion kwam werken heb ik twee technische opleidingen gevolgd. Middenkaderfunctionaris Technicus en Bedrijfstechnieken. Toen ik bij Qirion binnenkwam, werd mij gelijk gevraagd of ik een hbo-opleiding wilde volgen. Vier jaar heb ik de opleiding Electrical Engineering gedaan. Die opleiding heb ik vorig jaar afgerond en daarna kwam de vraag of ik ook een masteropleiding wilde volgen. Het aanbieden van en het ondersteunen in opleidingen, daar is Alliander heel sterk in. Ze stimuleren om verder te leren en jezelf te ontwikkelen. Ze willen je echt verder helpen.

Het is best zwaar om een opleiding naast je werk te doen. Dat moet je niet onderschatten. Ik ging een dag in de week naar school en werkte de overige vier dagen. In de avonden en de weekenden had ik tijd om mijn huiswerk te maken en te leren. Je moet het zelf echt willen, anders ga je het niet redden.

De kans om een master te volgen heb ik met beide handen aangepakt. Ik ga de Master of Engineering volgen met als specialisatieprofiel Maintenance & Asset Management. Een andere tak van het bedrijf. Ons projectteam krijgt vaak opdrachten van Asset Management. Daar wil ik mij graag in verdiepen. Ik ben benieuwd naar de andere denkwijzen. Assetbeheer wordt per definitie als een kostenpost gezien. Het is interessant om hier slim mee om te gaan en mij daarin te verdiepen.”