Zijn er opleidingen die je volgt binnen Alliander?

Luuk Hoogveld, technicus bij Qirion

"Ik ben bij Endinet begonnen en heb daar met heel veel plezier gewerkt. Maar door de overname van Endinet door Enexis kon ik niet doorleren naar WEB niveau 4. Dat is voor mij de reden geweest dat ik ben over gestapt naar Alliander. Hier waren ze juist blij dat er iemand naar school wilde. Ze ontvingen mij met open armen en ik heb uiteindelijk WEB 4 kunnen volgen (en gehaald)!

Vroeger gingen monteurs helemaal niet naar school. Maar tegenwoordig is het niet meer dan normaal dat je een opleiding volgt. Ook als je al werkt. Voor mij was het ook niet intensief om naast mijn werk een opleiding te volgen. Ik kreeg, naast de technische vakken, ook vakken zoals Nederlands, Engels en Maatschappijleer. Vakken die ik op de middelbare school ook al heb gehad. Maar mijn oudere collega’s hebben soms wel moeite gehad met de opleiding. Als je nooit Engels hebt gehad en nog nooit een PowerPoint presentatie hebt gemaakt, dan kan dat best moeilijk zijn.

Ik wil heel graag gebruik maken van de mogelijkheden die Alliander biedt om door te groeien. Voor de functie die ik nu heb moet ik sowieso veiligheidsopleidingen volgen. Daarnaast ga ik dit jaar misschien nog een cursus volgen. Een hbo-opleiding wil ik ook nog wel doen, maar nu even niet. Eerst mijzelf als monteur maar eens ontwikkelen."