Zijn er opleidingen die je volgt binnen Alliander?

Wout - gasmonteur bij Liander

“Ik ben nu bijna een jaar in dienst bij Liander en ik heb het prima naar m’n zin. Binnenkort start ik met de opleiding Stationstechniek. Als ik hiervoor slaag heb ik alles wat nodig is om allround  gasmonteur te zijn. Sommige werkzaamheden, zoals stationswerk, mag ik nu nog niet verrichten, maar zodra ik de opleiding Stationstechniek succesvol  heb doorlopen, dan wel. Dan ben ik een volledig gecertificeerd monteur.”

“Ook de bijscholing Veiligheidsinstructie Aardgas voor de Energiebedrijven (VIAG) zit er weer aan te komen. Deze heeft betrekking op veilig werken in het gasvoorzieningssysteem. Want ‘Iedereen veilig thuis’ is niet voor niets het motto bij Alliander. Wil je je ‘rang’ als gasmonteur behouden, dan is een bijscholing om de drie jaar verplicht. Ik ben een voorstander van dit soort bijscholingen. Het zorgt ervoor dat je scherp blijft in het uitoefenen van je vak.”

“Ambitie om binnen Liander door te groeien heb ik (nu) niet. Ik verwacht over vijf jaar nog steeds gasmonteur te zijn. Dat klinkt misschien ‘ambitieloos’ maar zo zie ik dat niet. Mijn werk is mijn passie, daar zet ik me iedere dag voor de volle honderd procent voor in. Mocht ik ooit om wat voor reden dan ook mijn vak niet meer uit kunnen uitoefenen, dan wil ik werkstroombeheerder worden. Maar ik hoop dat ik zolang mogelijk kan blijven werken als gasmonteur.