‘Zoek contact en vind een mooie opdracht'

Ruim een jaar werkt ze nu bij Alliander, trainee Cathelijne. En wel op een andere plek dan wat je misschien zou verwachten. Na haar master Energy Science, werkt Cathelijne nu bij de 'de Appfabriek'. De plek waar ze zich met collega’s bezighoudt met het ontwikkelen en onderhouden van mobiele apps.

Tijdens haar traineeship bij Alliander werkte Cathelijne op verschillende afdelingen. Zo kwam ze erachter welk werk wel en niet bij haar past. "Ik weet nu dat ik graag aan de slag ga met concrete dingen, met iets wat snel gaat. Bij het ontwikkelen van apps kan dat."

Cathelijne bouwt zelf geen apps, mar werkt samen met collega’s die dat wel doen. Samen zorgen ze ervoor dat de apps functioneel zijn en dat iedereen ermee kan werken. Iedereen binnen de organisatie kan ideeën voor nieuwe apps aandragen. Het team kijkt vervolgens hoe groot de behoefte is en of het realiseerbaar is.

Bij 'de Appfabriek' zijn inmiddels meer dan veertig apps ontwikkeld die binnen de organisatie worden gebruikt. Bijvoorbeeld door monteurs die veel onderweg zijn. Via speciale apps kunnen ze inspecties doen in het veld, nieuwe materialen reserveren en hun uren schrijven. 

Verschillende achtergronden

"Het is heel wat anders dan mijn opleiding, maar het is leuk dat ik hier kan werken. Je ziet mensen met verschillende achtergronden." Dat is ook wat Cathelijne wil meegeven aan aanstaande trainees: "Zoek vooral contact met collega’s, ook om opdrachten te vinden die bij je passen. Binnen Alliander zijn er altijd mensen die je verder helpen."

'Inhoud heel belangrijk'

Cathelijne is na haar studie bewust op zoek gegaan naar een traineeship binnen Alliander. Ze had tijdens haar studie al kennisgemaakt met Liander. Samen met studenten van andere opleidingen werkt ze aan een business case voor de netbeheerder. Het doel: het circulair maken van de bedrijfsvoering rondom het aanleggen, beheren en verwijderen van kabels en leidingen. 

"Een traineeship bij Alliander is een goede kans, ook als je nog niet precies weet wat je wilt. Je ziet verschillende afdelingen, start met andere jonge mensen en je kunt meteen een netwerk opbouwen." Daarnaast sluiten de belangrijke thema’s van de organisatie goed aan op haar studie.

'Samen werken aan duurzaamheid'

"Inhoud is voor mij heel belangrijk. Hier heb je een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Mijn generatie is meer bewust bezig met duurzaamheid, het is belangrijk dat we er samen iets aan doen. En ook al werk je op kantoor, je draagt eraan bij dat mensen energie hebben thuis en dat het netwerk blijft functioneren."