Een echte IT trainee denkt in enen, nullen en apps. Jij ook?

Hoe kan een gezin online het energieverbruik volgen? Hoe koppel je sensoren aan een bestaand elektriciteitsnet? Met welke app start je de wasmachine als de zon schijnt? Als IT trainee geef jij het antwoord.

Heb jij jouw wo-studie met een IT-component (bijna) afgerond? Dan is het IT traineeship bij Alliander misschien iets voor jou. In dit traineeship, dat minimaal 1,5 en maximaal 2 jaar duurt, leer je dat digitalisering het antwoord is op de energievraagstukken van de toekomst. Met jouw kennis groei je snel door naar een functie als enterprise architect, informatiemanager of programmamanager. 

Opdrachten

Tijdens je traineeship voer je enkele opdrachten uit. Dat zijn er minimaal 2 en maximaal 4. Je bepaalt zelf de inhoud en duur van de opdrachten, vanzelfsprekend in onderling overleg en samenwerking met je interne opdrachtgevers. Ontwikkel bijvoorbeeld een geografisch informatiesysteem. Of schrijf mee aan het IT-organisatiebeleid. Je krijgt alle ruimte om jouw interesses en ambities te ontdekken.

Vast contract met volop groei

Als IT trainee krijg je gelijk een vast contract en een goed salaris. Je zit gelukkig niet vast op één plek, want in korte tijd laten we je alle hoeken van het bedrijf zien. Je leert ‘on the job’ en wordt in jouw ontwikkelplan begeleid door je opdrachtgever, een mentor en een Young Talent Manager. In projecten, cases en intervisie werk je samen met een enthousiaste club trainees. En je volgt samen een opleidingsprogramma voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Iets voor jou?

Geef jouw carrière direct een goede start met het IT traineeship bij Alliander. Wat je nodig hebt om in aanmerking te komen, is:

  • een wo-studie met een informatie- of bedrijfskundige component;
  • maximaal twee jaar werkervaring.
  • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Neem voor meer informatie contact op met Annalyn Brugman, via telefoonnummer 06-25064646 of e-mailadres annalyn.brugman@alliander.com.

Topprojecten voor IT trainees

Bij de keuze van opdrachten geef jij de doorslag. Jouw ambitie bespreek je met jouw eigen Young Talent Manager en samen kies je een opdracht. Werk bijvoorbeeld aan vernieuwende apps voor uitvoerders. Of denk mee over data analytics uit smart grids. Bekijk hieronder projecten waar jij aan mee kunt werken.

Een dag uit het leven van IT trainee Patrick Koetsier

Ben je benieuwd hoe een werkdag van een van onze trainees er uit ziet? Bekijk de video hieronder.

Java bij Alliander

IT speelt bij een belangrijke rol in de energietransitie. Zo werken wij hard aan de ontwikkeling van intelligente apps waarmee medewerkers slim aan de energienetten kunnen werken. Wij zetten de digitalisering in om de energietransitie op grootschalige wijze mogelijk te maken. Daarbij zijn Java specialisten onmisbaar. Zet jij jouw Java skills bij ons in? Bekijk de video hieronder.