Als technisch trainee ontwerp je het energienet van de toekomst

Hoe maak je biogas van koeienmest? Binnen hoeveel minuten lokaliseer je een storing via een tablet? Welk vermogen heeft een transformator in een woonwijk nodig? Als technisch trainee geef jij het antwoord.

Heb jij jouw technische hbo- of wo-studie (bijna) afgerond? Dan is het technisch traineeship bij Alliander misschien iets voor jou. In dit traineeship, dat minimaal 1,5 en maximaal 2 jaar duurt, werk je aan energietechniek op het hoogste niveau. Zo groei je snel door naar een functie als consultant, engineer, projectmanager of asset analist. 

Opdrachten

Tijdens je traineeship voor je enkele opdrachten uit. Dat zijn er minimaal 2 en maximaal 4. Je bepaalt zelf de inhoud en de duur van de opdrachten, vanzelfsprekend in overleg en samenwerking met je interne opdrachtgevers. Kies je meer de uitvoering, strategisch of een project met innovatieve techniek? Je maakt bijvoorbeeld kabelberekeningen voor bliksembeveiliging in onderstations. Of je onderzoekt energiestromen die slim worden bestuurd met demand en respons.

Vast contract met volop groei

Als technisch trainee krijg je gelijk een vast contract en een goed salaris. Je zit gelukkig niet vast op één plek, want in korte tijd laten we je alle hoeken van het bedrijf zien. Je leert ‘on the job’ en wordt in jouw ontwikkelplan begeleid door je opdrachtgever, een mentor en een Young Talent Manager. In projecten, cases en intervisie werk je samen met een enthousiaste club trainees. En je volgt samen een opleidingsprogramma voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Iets voor jou?

Geef jouw carrière direct een goede start met het technisch traineeship bij Alliander. Wat je nodig hebt om in aanmerking te komen, is:

  • een hbo- of wo-opleiding in bijvoorbeeld de richting Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde, Natuurkunde, Wiskunde, Lucht & Ruimtevaarttechniek of een andere relevante studierichting;
  • maximaal twee jaar fulltime werkervaring;
  • vloeiende beheersing van het Nederlands, mondeling en schriftelijk.

Neem voor meer informatie contact op met Gödelief Wosten, godelief.wosten@alliander.com, +316 14318479. 

Topprojecten voor technisch trainees

Bij de keuze van opdrachten geef jij de doorslag. Jouw ambitie bespreek je met jouw eigen Young Talent Manager en samen kies je een opdracht. Begeleid bijvoorbeeld de aansluiting van een nieuwbouwwijk op het netwerk, meet zonnesystemen op accu's of werk mee aan een technisch project voor energiebesparing bij een van onze klanten. Bekijk hieronder projecten waar jij aan mee kunt werken.

Een dag uit het leven van technisch trainee Auke Akkerman

Ben je benieuwd hoe een werkdag van een van onze trainees er uit ziet? Bekijk de video hieronder.